Close
Have a question?
Keep in touch with us in messengers
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Skype
Let's call you back
Request a callback and we will advise you on the issue of interest
By clicking on the button, you consent to the processing of data and agree to privacy

LOOKOUT

Adelaide Countryside Resort
Дата выполнения проекта

Date

2016 year
Данные о проекте

Project

Lookout
Локация проекта

Location

McElligott's Quarry Reserve, Mitcham SA 5062, Adelaide, Australia
Заказчик

Client

Lyudvig Design Studio
About the project
This project is an example of the organic development of an object from a small idea to a large-scale concept. The task was to design an observation deck in the vicinity of the city of Adelaide on a free flat area intended for picnics and recreation for citizens.

The almost untouched natural environment with rocky ravines inspired us to create an organic and resilient design - the observation deck turned into a whole organism that settled on the mountain plateau.

We have dramatized our stay here and turned it into a story, the movement of visitors begins with the existing parking lot and a series of observation platforms hanging over the abyss, oriented towards the panorama of the city and mountains; the scale of the overhang increases in accordance with the movement in depth.

In the middle of the route, visitors have the choice to go to the largest cantilevered observation deck, oriented to the mountain landscape, which runs around in the crowns of trees and ends with a lower level with a seating area and hanging swings, where the whole city is at a glance, or turn to the climactic loop - this the highest point of the complex where the prospect of the whole city opens up.

The climax is supported by an open amphitheater under the loop and a stage that is located near the stairs.
Observation deck layout plan
Lookout layout plan
Lookout layout. View from the entrance to the territory
Lookout layout. View from the entrance to the territory
Lookout layout. View from the side of the gorge
Lookout layout. View from the side of the gorge
Lookout layout. View from the edge of the plateau
Lookout layout. View from the edge of the plateau
Lookout layout. View of the amphitheater
Lookout layout. View of the amphitheater
Functional structure of the observation deck
Functional structure of the observation deck
Visualization of the observation deck with overlay on the aerial image
Visualization of the observation deck with overlay on the aerial image
Visualization of the observation deck with overlay on the aerial image
Visualization of the observation deck with overlay on the aerial image
More projects:
We design and develop the design of residential and public buildings worldwide using 3D modeling, BIM technologies, and energy-efficient solutions. We also develop brand concepts for objects and accompany the approvals.
www.en.zaaz.com.ua