Close
Have a question?
Keep in touch with us in messengers
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Skype
Let's call you back
Request a callback and we will advise you on the issue of interest
By clicking on the button, you consent to the processing of data and agree to privacy

ANZAK

Gallery type apartment building
Дата выполнения проекта

Дата

2016 year
Данные о проекте

Project

Multifamily residence 4 603 м²
Локация проекта

Location

Anzac Highway 401, Adelaide, Camden Park UA 5038, Australia
Заказчик

Client

Lyudvig Design Studio
Gallery house as a solution for a site on the border between the park and the main artery of the city
The main facade of the gallery house. The glass cube enclosed the main staircase of the house and connects the wing galleries of the residential building into a single whole.
The main facade of the gallery house. The glass cube enclosed the main staircase of the house and connects the wing galleries of the residential building into a single whole.
An apartment building at Anzac Highway 411 in Adelaide, South Australia. The broken configuration of the house made it possible to form two autonomous courtyards - a guest and a private one, which are interconnected by a passage under one of the parts of the residential building.
The gallery structure of the house made it possible to solve the issue of sound insulation from the urban highway, which borders the site, by installing protective screens with scale-like placement on the gallery. Thus, all the apartments of the complex have a two-sided orientation and cross ventilation of the apartments. "Scales" is open to the west and east, which allows sufficient insolation of the gallery and the rooms overlooking it.
Cortyard facade of the gallery house
Cortyard facade of the gallery house
The entire residential part is turned away from the highway to the north-sunny side and is oriented towards the city's green artery with parks and bike paths. The site provides underground parking with parking spaces for all apartment owners and an additional one guest parking space per apartment on the street.
The core of the complex is a glass cube with a central staircase around a tree and viewing platforms from where a view of the city opens. On the roof there is a green roof with places for relaxation and sunbathing. There is also a common area on the roof with a bar and a kitchen for celebrations and meetings of apartment owners. A separate part of the roof is reserved for solar panels.
Schematic 3D section of the house
Schematic 3D section of the house
More projects:
We design and develop the design of residential and public buildings worldwide using 3D modeling, BIM technologies, and energy-efficient solutions. We also develop brand concepts for objects and accompany the approvals.
www.en.zaaz.com.ua