Close
Have a question?
Keep in touch with us in messengers
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Skype
Let's call you back
Request a callback and we will advise you on the issue of interest
By clicking on the button, you consent to the processing of data and agree to privacy

COSMOS

Facades design reconception for a residential complex in Kyiv
Дата выполнения проекта

Date

2017 year
Данные о проекте

Project

Residential building with underground parking
10 950 m²
Локация проекта

Location

9-11 Otto Schmidt street, Kyiv, Ukraine
Заказчик

Client

Sun Development
One of our cases of reconception is the COSMOS residential complex before it (LC Cathedral). We were ordered to transform only the facades without interfering with the project.
Project before us and after our reconception
Since before our appearance the project had already been fully developed and ready for submission for building permit, we had to achieve the maximum effect on its appearance with minimal intervention in the project documentation. The idea was to use northern European architectural techniques with the use of the maximum number of photovoltaic panels for alternative energy supply
View of the residential complex after the reconception from the street
View of the residential complex after the reconception from the street
Panels were provided on the sunniest façades, allowing the northern façade to be more traditional. And in order to preserve the feeling of housing with such a technological solution as much as possible, we placed photovoltaic panels in the secondary elements of the facade - the background planes of stained-glass windows and balcony railings. The accent parts of the building were designed in familiar materials.
Entrance group of the residential complex after reconception
Entrance group of the residential complex after reconception
Since many modern buildings are too simple, "mute" and inactive at the level of the 1st floor, "silent" and do not "communicate" with pedestrians and casual viewers in any way, we decided to avoid such a situation and the facade close to the pedestrian was done more complicated, we made it more interesting for perception and more active. This is an allusion to the cosmic star cloud that envelops the building on the first level along the entire perimeter, opening up the view and articulating the entrance to the house and the parking lot. At night, the wall of the house turns into an art object, which makes the building recognizable among thousands of others.
More projects:
We design and develop the design of residential and public buildings worldwide using 3D modeling, BIM technologies, and energy-efficient solutions. We also develop brand concepts for objects and accompany the approvals.
www.en.zaaz.com.ua